1. Κρατήσεις / Τιμοκατάλογος

Όλες οι κρατήσεις γίνονται με κατηγορία και όχι συγκεκριμένο μοντέλο. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας επιβεβαιωμένης κράτησης η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στον πελάτη αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιβάρυνση του πελάτη.

Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή του τιμοκαταλόγου οποιαδήποτε στιγμή.

2. Οδηγός

Ελάχιστο όριο ηλικίας τα 23 έτη.

3. Άδεια οδήγησης

Απαιτείται η προσκόμιση ισχύοντος διπλώματος που έχει εκδοθεί τουλάχιστον 1 χρόνο πριν. Πολίτες χωρών εκτός ΕΕ απαιτείται να έχουν διεθνές δίπλωμα μαζί με την προσκόμιση του κανονικού διπλώματος.

4. Κλήσεις – Πρόστιμα

Οι κλήσεις και τα πρόστιμα από διοικητικές παραβάσεις επιβαρύνουν τον ενοικιαστή.

5. Τρόπος πληρωμής

Ο ενοικιαστής μπορείς να πληρώσει με τους εξής τρόπους:

  • Χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας,
  • Χρήση λογαριασμού paypal,
  • Μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό/Online banking.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Οι πληρωμές σας υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης κατόχου κάρτας Verified by Visa και MasterCard SecureCode των Οργανισμών Πληρωμών Visa και MasterCard αντίστοιχα.

Ο ενοικιαστής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική κάρτα για εγγύηση της ενοικίασης. Η ενοικίαση προπληρώνεται.

6. Ακυρώσεις

Η ακύρωση της κράτησης πρέπει να γίνει τουλάχιστον εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ενοικίασης του οχήματος σύμφωνα με κράτηση που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν τη μηχανή κρατήσεων. Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε μια κράτηση, η μόνη αποδεκτή μέθοδος είναι μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας
Οι ακόλουθες χρεώσεις θα ισχύουν για τις ακυρώσεις κρατήσεων:
Σε περίπτωση ειδοποίησης ακύρωσης η οποία παραλαμβάνεται από την εταιρεία τουλάχιστον εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη ενοικίασης του οχήματος σύμφωνα με κράτηση που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν τη μηχανή κρατήσεων, όλα τα χρήματα θα επιστραφούν.

Σε περίπτωση ειδοποίησης ακύρωσης η οποία παραλαμβάνεται από την εταιρεία σε λιγότερο από εβδομήντα δύο (72) ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη ενοικίασης του οχήματος σύμφωνα με κράτηση που πραγματοποιήθηκε σε αυτήν τη μηχανή κρατήσεων, δεν θα επιστραφεί κανένα χρηματικό ποσό.

7. Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός ωρών λειτουργίας

Επιβάρυνση 20€.

8. Παραδόσεις – Παραλαβές εκτός σταθμών

Οι παραδόσεις και παραλαβές πραγματοποιούνται κατόπιν ζήτησης. Η επιβάρυνση για εντός πόλεως είναι 15€+ΦΠΑ . Για παραδόσεις παραλαβές εκτός πόλεως το κόστος είναι 25€+ΦΠΑ συν 1,45+ΦΠΑ ανά χλμ.

9. Επιπλέον οδηγός

Ο πρώτος επιπλέον οδηγός παρέχεται δωρεάν. Η χρέωση για τον επόμενο είναι 2€/ημέρα.

10. Σύστημα πλοήγησης(GPS)

Η χρέωση για το Gps είναι 5€/ημέρα Κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας με μέγιστη χρέωση τα 50€/ενοικίαση.

11. Παιδικό κάθισμα

Η χρέωση για παιδικό κάθισμα ορίζεται στα 4€/ημέρα Κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας με μέγιστη χρέωση τα 50€/ενοικίαση.

12. Αλυσίδες χιονιού

Η χρέωση για αλυσίδες χιονιού ορίζεται στα 10€/ημέρα με μέγιστη χρέωση τα 80€/ενοικίαση.

13. Καύσιμα

Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. Σε περίπτωση παραλαβής του αυτοκινήτου με λιγότερη βενζίνη από την βενζίνη εκκίνησης ο πελάτης επιβαρύνεται τη διαφορά καυσίμου. Καμία επιστροφή δεν δίνεται αν το αυτοκίνητο επιστραφεί με περισσότερα καύσιμα απ’ ότι παρελήφθη. Τα οχήματα παραδίδονται με ελάχιστο 1/4.

14. Χιλιόμετρα

Οι τιμές για 3μερες ή μεγαλύτερης διάρκειας ενοικίασης συμπεριλαμβάνουν ελεύθερα χιλιόμετρα. Για ενοικιάσεις διάρκειας 1 ή 2 ημερών οι τιμές συμπεριλαμβάνουν περιορισμό 100 χλμ/ημέρα. Εάν ο μισθωτής επιθυμεί ελεύθερα χιλιόμετρα μπορεί ή να επιλέξει το πακέτο ελεύθερων χιλιομέτρων με χρέωση σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο ή τα επιπλέον χιλιόμετρα θα χρεωθούν κατά την επιστροφή του οχήματος με χρέωση 0,05+φπα ανα χιλιόμετρο για τα επιβατικά ή 0,15€+φπα ανα χλμ για τα minivan.

15. Ατύχημα

Σε περίπτωση ατυχήματος ο μισθωτής οφείλει να ενημερώσει την εταιρεία καθώς και την αστυνομία και να προσκομίσει στην επιστροφή το δελτίο καταγραφής της αστυνομίας. Σε περίπτωση ατυχήματος υπαιτιότητας του πελάτη μας, επιβαρύνεται με 105€ για έξοδα διαχείρισης φακέλου ατυχήματος. Στις κατηγορίες ασφάλειας CDW και SCDW τα έξοδα φακέλου ατυχήματος συμπεριλαμβάνονται.

16. Ασφάλειες

Τα οχήματα είναι ασφαλισμένα έναντι τρίτων για υλικές ζημιές τρίτων.

17. CDW – Απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου:

άνω των 700€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας για όλες τις κατηγορίες πλην κατηγορίας VAN που ανέρχεται σε 1200€ + ΦΠΑ

Απαραίτητη προϋπόθεση, η οδήγηση σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια, οι ζημιές στα ελαστικά, οι ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ως και οι κλοπές προσωπικών αντικειμένων.

18. SCDW – Απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου:

άνω των 350€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των 6€ επιπλέον του CDW, για κάθε ημέρα ενοικίασης για όλες τις κατηγορίες πλην κατηγορίας VAN
άνω των 600€ +ΦΠΑ εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των 8€ επιπλέον του CDW, για κάθε ημέρα ενοικίασης για κατηγορία VAN

Απαραίτητη προϋπόθεση, η οδήγηση σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια, οι ζημιές στα ελαστικά, οι ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ως και οι κλοπές προσωπικών αντικειμένων.

19. FDW – Πλήρης απαλλαγή καταβολής προκληθείσης ζημιάς

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου και επιβαρύνεται μόνο με τα έξοδα φακέλου ατυχήματος 105€, εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των:

10€ επιπλέον του CDW, για κάθε ημέρα ενοικίασης για όλες τις κατηγορίες πλην κατηγορίας VAN που επιβαρύνεται με 15€ ημερησίως

Απαραίτητη προϋπόθεση, η οδήγηση σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια, οι ζημιές στα ελαστικά, οι ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ως και οι κλοπές προσωπικών αντικειμένων.

20. LW: Κάλυψη ελαστικών και θραύση κρυστάλλων

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά στα ελαστικά ή στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου εφόσον αποδεχτεί και υπογράψει τους σχετικούς όρους του συμβολαίου της εταιρείας και καταβάλει το ποσό των:

10€ για κάθε ημέρα ενοικίασης για όλες τις κατηγορίες

Κύρια προϋπόθεση για τα ως άνω η μη απόδειξη αμέλειας (π.χ. το αυτοκίνητο να αφέθηκε ξεκλείδωτο).

21. Οδική Βοήθεια

Τα αυτοκίνητα της εταιρίας καλύπτονται 24ωρες από οδική βοήθεια. Στοιχεία επικοινωνίας θα σας δωθούν από το σταθμό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Περιμένουμε τα σχόλιά σας. Παρακαλούμε πείτε μας σημεία βελτίωσης επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@nikolaoutours.gr (Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε τι κάνουμε σωστά). Όλα τα θέματα που τίθενται εξετάζονται από μια έμπειρη ομάδα εργαζομένων της εταιρείας μας για να εξασφαλιστεί η ταχεία επίλυση. Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τυποποιημένα ερωτήματα (που δεν αφορούν θέματα ζημιών ή ασφάλισης).